Sevilla

sevillaSevilla is op en top Spaans. Alle ‘clichés’ over Spanje, worden in deze stad namelijk verenigd. Sevilla is de bakermat van de tapas, en dat zul je onmiddellijk merken. De stad puilt uit van de tapasbars. Je zult niet weten waar te beginnen… Tapas eten is dan ook één van de favoriete bezigheden van de Sevillanen, liefst samen met eeen glaasje ‘jerez’ of sherry, de lokale specialiteit. Het Sevillaanse leventje is gemoedelijk, en zo is ook het uitgaansleven. Ook stierenvechten is er populair. Het prachtige Plaza de toros de la Maestranza, de mooiste arena van Spanje, ligt in deze stad. Sevilla werd eeuwenlang overheerst door de Moren, en die hebben duidelijk hun stempel op het uitzicht van de stad gedrukt. Denk maar aan de Giralda, de beroemde klokkentoren en hét symbool van de stad. Snuif een vleugje cultuur op met een bezoek aan het paleis van Alcázar, de indrukwekkende kathedraal Maria de la Sede, waar Columbus begraven is, en de joodse wijk Santa Cruz. Of kom tot rust in één van de fraaie patio’s en tuinen, zoals het Parque María Luisa. Met slecht weer zul je overigens weinig rekening te houden. Deze warmbloedige stad kent maar liefst 300 dagen zon per jaar!

Kathedraal van Sevilla en La Giralda:
Deze immense kathedraal (76 meter breed!) werd gebouwd op de plek waar voordien een 12e eeuwse moskee stond. Hiervan zijn La Giralda (klokkentoren) en enkele muurtjes (Patio de los Naranjos) overeind gebleven. Begin 15e eeuw werd er gestart met de verbouwing tot een imposante christelijke kathedraal.

La Torre del Oro:
Deze 13e eeuwse toren staat dichtbij de rivier Guadalquivir. De ‘Gouden Toren’ was vroeger samen met de Real Alcazar een verdedingsbouwwerk.

Real Alcázar:
Moorse paleizen en tuinen die sinds 1987 tot de lijst van het Werelderfgoed behoren.

Barrio de Santa Cruz:
Een van de mooiste wijken van Sevilla.

Boottocht op de Guadalquivir:
Hier kan je genieten van een fantastisch zicht op de stad.

Casa de Pilatos:
Schitterend paleis dat zowel renaissancistische -als mudejarelementen bevat.